Aveson H1 – Mitä tapahtui ja miten meni? 

Vuoden 2023 ensimmäinen puolivuotinen alkaa olemaan paketissa ja nyt on aika tarkastella hieman ennen lomille siirtymistä, miten H1 meni Aveson näkökulmasta.

Vuosi 2023 on jatkunut monille yrityksille vaikeissa olosuhteissa, kun markkinat ovat kaikkinensa hyvinkin hankalassa ja epävakaassa tilassa. Erilaiset häiriöt ovat pakottaneet yrityksiä muuntautumaan vallitseviin tilanteisiin ja markkinoihin, ja tyypillisesti nämä transformaatiot vaativat uusia innovaatioita ja teknologioita järjestelmissä. Epävakaudet markkinoilla on kasvattanut yrityksien tarpeita vastata muutoksiin digitalisaation avulla ja olemmekin päässeet toimimaan useissa projekteissa asiakkaidemme kehityskumppanina ratkaisemassa erilaisia muutostilanteita.

Vuoden ensimmäinen puolikas on sujunut Aveson näkökulmasta hyvin, kun liikevaihdollisesti olemme hieman viime vuotta edellä samalla H1 ajanjaksolla ja myyntiputkessa on ollut hyvinkin vilkasta. Avoimia myyntineuvotteluja on paljon auki ja niitä toivottavasti saamme vielä lähiaikoina lisää erityisesti, kun IFS Apps 10 tuki tulee loppumaan vajaan kahden vuoden päästä vuonna 2025, mikä tietenkin lisää IFS Cloud -päivitysprojekteista kiinnostuneiden yritysten määrää. Tämä näkyi myös IFS Connect -tapahtumassa, missä suurin osa IFS-asiakkaista suunnitteli kyselyn mukaan päivittävänsä IFS Cloudiin seuraavan kahden vuoden aikana. Tästä syystä myös hyvä olla ajoissa liikkeellä niiden, jotka suunnittelevat IFS Cloudiin siirtymistä seuraavina vuosina. Eli Avesoon yhteyttä siinä tapauksessa!

IFS Cloud -projektien suhteen Avesolla on riittänyt töitä, kun vuonna 2023 on ollut useampi IFS Cloud -käyttöönotto/päivitysprojekti. Valmistuneista projekteista on julkaistu asiakastarinat muun muassa Elecsterin ja Pori Energian IFS Cloud -päivitysprojekteista. Lisäksi keskeneräisiä IFS Cloud -projekteja on käynnissä muun muassa Junttanin kanssa, jonka käyttöönotto on suunniteltu tapahtuvan syksyllä. Olemme myös sopineet uudesta IFS Cloud -päivitysprojektista aloitettavaksi syksylle, jonka mahdollisesti julkaisemme myöhemmin.

Vuoden alkupuolen ehdottomia kohokohtia on ollut, kun Aveso pääsi aloittamaan integraatioalustoja toimittavan Boomi-kumppaniyrityksenä. Sekä Boomi että Aveso ovat IFS-kumppaniyrityksiä, mikä tekee kumppanuudesta entistä arvokkaamman. Tämän lisäksi pääsimme nopeasti partnerisopimuksen jälkeen toteuttamaan Boomi-integraatioita pitkäaikaiselle kumppanillemme Cimcorpille.

IFS- ja integraatioprojektien lisäksi olemme päässeet mukaan useampaan tiedonhallinta- ja erityisesti datamigraatioprojektiin. Datamigraatiot ovat pitkään olleet yksi Aveson ydintarjonnoista, ja projekteja onkin viime aikoina tullut paljon lisää. Myös master datan – ja datan laadunhallinnan palvelut ovat työllistäneet Avesoa ja näistä tuleekin asiakastarinaa myöhemmin.

Aurinkoista kesää ja rentouttavia lomia kaikille, jos ja kun niiden aika tulee!