Aveson IFS ERP -konsultointitiimi vahvistuu entisestään

Aveson IFS ERP -tiimi vahvistuu uudella osaajalla kun aikaisemmin uraa IFS:llä tehnyt Tuukka liittyi joukkoomme. Haastattelimme Tuukkaa hänen matkastaan IFS ERP -konsultiksi ja miten hän päätyi Avesolle. Halusimme myös tutustua Tuukkaan lähemmin, ja kysyimme mistä hän tulee ja miten hän viettää vapaa-aikansa.

Syntyjään Perniöläinen ja nykyiseltään Piikkiöläinen Tuukka on monessa eri roolissa edistämässä koripalloa vapaa-ajallaan. Koripallo on lähellä sydäntä ja harrastus viekin suuren osan illoista sekä viikonlopuista. Myös kodin huoltotyöt kuuluvat vahvasti Tuukan vapaa-ajan viettoon.

”Koripalloa tulee pelailtua, valmennettua ja olen myös Kaarinan koripalloseuran hallituksessa. Kodin huoltotyöt on myös suuressa osassa vapaa-ajan viettoa. Kun asuu ”keskellä metsää” niin talvella on kiva puskea lumikolalla menemään ja hoitaa hiekoitukset omilla tienpätkillä. Tämänkaltaisia pihatöitä kyllä riittää. Lisäksi tulee myös vietettyä jonkin verran aikaa tietokoneella ja pelatessa, mutta mieluummin aika kuluu koripallon ja pihatöiden parissa, kun koneella tulee vietettyä kuitenkin paljon aikaa jo työn puolesta”, Tuukka kertoo.

Vapaa-ajan harrastukset tuovat hyvää vastapainoa ATK-työskentelyyn, johon monet tehtävät työuralla ja koulussa ovat painottuneet enemmän tai vähemmän. Tuukan työura ja opinnot ovat olleet vahvasti kiinni logistiikassa sekä ERP-järjestelmissä.

“Muutin Turkuun opiskelemaan Turun Kauppakorkeakouluun ja pääaineeksi valitsin logistiikan eli toimitusketjujen johtamisen -opinnot ja sivuaineeksi tietojärjestelmätieteet. Jälkikäteen ajateltuna koulu antoi hyvän pohjan teoreettisesti sekä auttoi ymmärtämään yritysmaailman kontekstia, vaikka loppupeleissä työelämä on kuitenkin se paras opettaja.”

Työelämästä Tuukka onkin oppinut paljon erityisesti pitkän IFS:llä vietetyn ajan ansiosta. Tuukan noin viiden vuoden kokemus IFS:n ERP -konsultoinnista on luonut vahvan pohjan osaamiselle IFS:n järjestelmistä.

”Opiskeluaikana olin IFS:llä harjoittelijana puolivuotta. Matka vei neljäksi vuodeksi urheilutoimintaan takaisin koripallon pariin, jossa toimin juniorivalmennuksesta vastaavana ja kaksi viimeistä vuotta seuran toiminnanjohtajana. Halusin kuitenkin palata yritysmaailmaan töihin ja palasinkin IFS:lle reiluksi neljäksi vuodeksi ERP -konsultointiin,  jossa toimin konsulttina useissa ERP-hankkeissa”, Tuukka muistelee.

Tuukan raudanluja osaaminen IFS:n järjestelmistä vahvistaa Aveson ennestään osaavaa IFS-tiimiä. Jo IFS:llä työskennellessään Tuukka oli erikoistunut logistiikan alueen konsultiksi, eli kaikki ostoon, myyntiin ja varastoon liittyvä on Tuukalla tukevasti hallussa.

“Työnkuva Avesolla on IFS ERP -konsultointia eli työpäivä koostuu asiakkaan tukemisesta. Tuen asiakkaita ERP -käyttöönotoissa ja paljon on myös asiakasyrityksen henkilöstön kouluttamista. Lisäksi teen paljon myös konfigurointityötä esim. räätälöintejä käyttöliittymään.”

IFS ERP -konsultointi on tullut vuosien varrella Tuukalle tutuksi ensin IFS:llä ja nyt Avesolla. Avesoon Tuukka törmäsi sattumalta LinkedIn:in kautta. IFS:llä työn puitteet olivat kunnossa, mutta oli aika vaihtaa uuteen.

“Törmäsin Aveson työnhakuilmoitukseen LinkedIn:ssä. Työnkuva oli sama kuin mitä olen aiemminkin tehnyt eli IFS ERP -konsultointia. Mielenkiintoni kuitenkin heräsi ja halusin katsoa mitä vähän pienempi organisaatio voisi tarjota uravaihtoehtona. Tällä on yhteys ehkä myös omaan koripallotaustaan, missä tykkään ”joukkue ensin” tyyppisestä ajattelusta. Kokonaisuus vaikutti hyvältä ja keskustelut Samin kanssa sinetöivät ajatuksen, että päätin ikään kuin heittäytyä kokeilemaan uutta.”

Uskomukset Aveson tiiviistä yhteishengestä ja tiimipelaamisesta osuivat Tuukan mielestä oikeaan.

”Olen tykännyt paljon. Työpäivät ovat juuri sellaisia kuin osasin odottaa. Pienessä tiimissä työ on päivittäistä toistensa sparrausta, ajatuksenvaihtoa ja tukemista”, Tuukka iloitsee.