Aveson IFS-tiimiin kymmenien vuosien lisäkokemus

Kesän lopulla kokenut toiminnanohjausjärjestelmäkonsultti Minna liittyi vahvistamaan Aveson IFS-tiimiä. Haastattelimme IFS:llä aiemmin työskennellyttä tamperelaista Minnaa. Haastattelussa Minna kertoi matkansa, miten hän päätyi Avesolle jatkamaan työuraansa ERP-järjestelmien parissa. Halusimme tutustua Minnaan lähemmin – kuka on Minna ja mitä hän tekee vapaa-ajalla?

”Mökillä tulee vietettyä paljon aikaa ja tykkään käydä metsällä ja rämeellä. Metsässä tulee käytyä mm. marjastamassa ja sienestämässä. Mökkeilyn lisäksi olen harrastanut joogaa noin 20 vuotta”, Minna kertoo.

Luonnonhelmassa viihtyvän Minnan työ on keskittynyt ERP-järjestelmiin usean vuosikymmenen ajan. Minna on nähnyt ERP-järjestelmien kehittymisen nykymuotoonsa ensiaskeleita lähtien ja siten huomannut, miten asiakkaan vaatimustasot ovat kehittyneet ja muuttuneet.

”ERP-järjestelmien parissa on tullut työskenneltyä toiminnanohjausjärjestelmien ensiaskeleilta lähtien. Uran alussa ensin toimin asiakkaan puolella, josta matka jatkui järjestelmätoimittajan puolelle IFS:lle. IFS:llä työskentelin noin 25 vuotta IFS ERP -konsulttina”, Minna muistelee.

Pitkän IFS-uran tehnyt Minna siirtyi Avesolle kesän lopussa. Avesosta Minna kuuli entiseltä IFS kollegalta.

”Entinen kollegani IFS:ltä vinkkasi minulle Avesosta. Vaihteluna on kiva nähdä myös partner -puolen toimintaa IFS-järjestelmistä. ERP-järjestelmien käyttöönotot ovat kasvavissa määrin siirtymässä myös partnereiden vastuulle, joten muutos on siinä mielessä luonnollinen.”

Minnan työ Avesolla alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen työpäivä vierähti heti asiakkaalla. Työnkuva Avesolla on pitkän IFS konsultointi kokemuksen myötä tuttua, joten vauhdikas aloitus oli tervetullut.

”Ensimmäinen työpäivä alkoi vauhdikkaasti, kun olin heti asiakkaalla uudessa implementointiprojektissa. Työt IFS ERP toimitusketjujenhallinta (SCM) puolen konsulttina ja implementointiprojektit ovat vuosien ajalta tuttuja, joten kotoisaa on ollut Avesolla”, Minna iloitsee.

Entuudestaan tutut kollegat ovat myös tehneet Minnan olon kotoisaksi Avesolla. Minna arvostaa, että työyhteisössä on avoin ja mutkaton ilmapiiri.

”Avoin ja mutkaton ilmapiiri ovat mielestäni tärkeitä työyhteisössä. Asioista pitää voida keskustella vapaasti. Lisäksi työssä on tärkeää nähdä lopputulos ja että asiakas on tulokseen tyytyväinen.”