Aveson tiedonhallinnan moniosaaja Harri 

Valkeakoskelta lähtöisin oleva Harri on työskennellyt Avesolla yrityksen perustamisen ensimmäisistä vuosista lähtien. Aveson Senior Consultant Harri on tiedonhallinnan ammattilainen, jolla on laajamittainen kokemus erilaisista vaativista dataprojekteista. Päätimme haastatella Harria ja kysellä hänen matkastansa Avesolle ja pesunkestäväksi datanikkariksi. 

Työajan ulkopuolella Harri kokee ulkoilun mieltä virkistäväksi ajanvietteeksi. Nuoruudessa yleisurheilua paljon harrastanut Harri on siirtynyt astetta rauhallisempiin harrastuksiin. Nykyään harrastuksiin kuuluvat lintujen tarkkailu, ratsastaminen ja lukeminen. 

”Ratsastamassa käyn usein. Tallilla on odottamassa tuommoinen viisivuotias hevonen, jota käyn hoitamassa  ja liikuttamassa päivittäin. Lintuja tulee tarkkailtua oikeastaan läpi vuoden. Pyrin myös lukemaan paljon, viime aikoina tosin olen kuunnellut pääasiassa äänikirjoja” – Harri kertoo.

Tietojenkäsittelyoppia Tampereen yliopistolla opiskellut Harri on työskennellyt useammassa IT-alan yrityksessä. Työurallaan Harri on kerryttänyt paljon kokemusta kunnossapitojärjestelmistä ja tiedonhallinnasta. 

”2010-luvun vaihteessa alkoi eräänlainen databuumi, jolloin organisaation master data ja datan laatuasiat   nousivat tärkeämmiksi liiketoimintastrategioissa. Olen aina ollut kiinnostunut tietokannoista, tiedonhallinnasta ja datan kanssa puljaamisesta, joten puhtaammin datapuolen hommiin siirtyminen tuntui luontevalta” – Harri sanoo. 

Avesolle Harri siirtyi suuremman luokan IT-yrityksestä, jossa hän oli osana dataprojektitiimiä. Harrin päätöstä siirtyä Avesolle helpotti hyvät aikaisemmat kokemukset Aveson kokoisesta yrityksestä. Päätöstä helpotti myös Aveson osakkaan Ilkan tunteminen entuudestaan. 

Avesolla työskentelyn ajan Harri on ollut mukana tiedon laadunhallinta- ja datamigraatioprojekteissa sekä kehittämässä Aveson omia ohjelmistoratkaisuja. Harrin tietotaso ja kokemus master datan hallinnasta ovat olleet arvokkaita erityisesti Aveso Data Studion kehityksessä. Harrin työt jakautuvat tiedonhallintaan ja IFS-järjestelmään liittyvien projektien välillä tilanteen mukaisesti. 

”Työnkuvaan on kuulunut erityisesti migraatiot ja datan laadunhallinta. Työtehtäviin kuuluu myös IFS-järjestelmän pääkäyttäjäpalveluihin ja asennuksiin liittyviä teknisiä tehtäviä” – Harri kertoo. 

Aika Avesolla on Harrin sanojen mukaan sujunut erittäin hyvin. Harri arvostaa erityisesti hyvää työilmapiiriä, mikä juontaa juurensa työkavereista ja johdosta. 

”Olen viihtynyt Avesolla todella hyvin: tässä porukassa ja ilmapiirissä on hienoa tehdä töitä ja myös rentoutua yhteisillä retkillä. Rento meininki ja hyvä tuki joka suunnasta ovat erittäin tärkeitä työssä viihtymisen kannalta” – Harri lopettaa.