Aveson vuosi 2022 – Miten meni ja näkymät vuodelle 2023 

Aveson vuosi 2022 on ollut monilla mittareilla mitattuna onnistunut siitäkin huolimatta, että vuosi ei ole ollut helpoin maailmalla tapahtuvista sodista, energiakriiseistä, toimitusketjujen ongelmista ja pandemiasta johtuen. Panostuksemme liiketoiminnan eri osa-alueisiin ovat kuitenkin mahdollistaneet tasaisen kasvun ja tavoitteiden saavuttamisen. Tässä blogissa tarkastelemme Aveson kulunutta vuotta, mitä tehtiin ja miten pärjättiin.

Vaikka syksyn aikana muutamat asiakkaamme ovatkin joutuneet siirtämään IT-investointeja eteenpäin, olemme onnistuneet saamaan uusia asiakkuuksia ja myös investoimaan tulevaisuuteen. Puhtaasti liikevaihdolla mitattuna Aveso kasvaa tänä vuonna noin 30 % ja Aveson palkkalistoilla on vuoden lopulla 27 työntekijää (+42 % vs. 2021). Voimmekin todeta, että olemme onnistuneet sekä myynnissä että rekrytoinneissa erinomaisesti. Aveson huippuosaaminen ja rento yrityskulttuuri näkyvät myös siinä, että meille hakevat tällä hetkellä osaavat ja kokeneet asiantuntijat (ks. Työntekijätarinoista lisää ja LinkedIn postaus uusista Avesolaisista). Vuoden 2023 aikana aikomuksena on lisätä joukkoomme 10 uutta Avesolaista.

Aveson liiketoiminta-alueista IFS ERP -liiketoiminnan kasvu on ollut totutun tasaista ja vahvaa. Olemme tällä hetkellä Suomen johtava IFS ERP implementointipartneri ja pystymme tarjoamaan todella kattavasti tuki- ja kehityspalveluita IFS:ää käyttäville asiakkaillemme. Kuluvan vuoden aikana pääsimme aloittamaan useammankin IFS Cloud -järjestelmäprojektin (ks. uutiset Porin Energia ja Junttan). Näkemyksemme mukaan liiketoiminnan ja ERP-järjestelmien kehitys on jatkuva prosessi ja pyrimme toimimaan myös asiakkaidemme ERP-kehityskumppanina (esim. Hartela).

Myös IFS-ekosysteemille kuuluu hyvää. IFSiders toimii tällä hetkellä hienosti ja tulemme jatkossakin olemaan aktiivinen käyttäjäkerhon kumppani. Marraskuussa esittelimme IFSiders webinaarissa Aveson IFS-tietovarastoratkaisua.

Vuoden 2023 alkaessa olemme IFS ERP -liiketoiminnan osalta paremmissa asemissa kuin koskaan aiemmin ja kehitämme tarjontaa tietenkin koko ajan. Yhtenä esimerkkinä tästä voidaan mainita Boomi-partneruus, joka tulee laajentamaan Aveson jo entuudestaan laajaa integraatio-osaamista (Azure, Frends, custom, Biztalk).

Myös Aveson tiedonhallinnan liiketoiminta jatkoi tasaista kasvua. Erityisesti Aveson datamigraatioratkaisut ja osaaminen ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja suosiota. Toteutimme kuluvana vuotena useita migraatioprojekteja ja osa näistä projekteista jatkuu myös ensi vuonna. Datan laatuun liittyvät projektit ovat jatkuneet vahvana, ja niitä olemme jatkaneet pitkäaikaisten kumppaniemme kanssa (esim. Tikkurila ja Nokian Renkaat). Olemme saaneet myös uusia asiakkuuksia ja projekteja, joista kerromme enemmän ensi vuoden puolella. Asiakaskuntamme on nostanut tiedolla johtamisen yhdeksi tärkeimmistä strategisista tavoitteistaan, ja on ilo auttaa heitä saavuttamaan nämä tavoitteet.

Työn ohella pidimme myös mukavia hetkiä Aveson perinteisillä kesä- ja talviretkillä, kun kävimme viikonlopun ylittävillä matkoilla Tallinnassa ja Berliinissä.

Haluamme kiittää mahtavia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme, ja toivottaa