Case Elecster – Elecster päivitti ERP-järjestelmänsä IFS Cloudiin

Iskukuumennetun maidon prosessointi- ja pakkauslinjoja sekä niihin liittyviä pakkausmateriaaleja suunnitteleva ja valmistava Elecster Oyj päivitti ERP-järjestelmänsä uusimpaan IFS Cloud -versioon. Projekti alkoi vuoden 2022 keväällä ja onnistunut käyttöönotto tapahtui suunnitellusti marraskuussa 2022. Aveso Oy toimi Elecsterin ERP-päivitysprojektissa IFS Cloud -järjestelmätoimittajana.

Elecster käyttää IFS Cloud -järjestelmää tuotannon, valmistuksen, toimitusketjun johtamisen, taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon toiminnoissa. Järjestelmäpäivitysprojektin myötä Elecster otti käyttöön IFS Cloudin Aurena-käyttöliittymän, joka mahdollistaa ERP-järjestelmän käytön eri päätelaitteilla, kuten käsipäätteillä ja mobiililaitteilla. Projektissa onnistuttiin purkamaan vanhat järjestelmäräätälöinnit IFS Cloudin konfigurointitoiminnoilla. Tämä mahdollistaa jatkossa nopeat järjestelmäpäivitykset ja ns. Evergreen-ylläpitomallin. Aveso toteutti projektissa myös järjestelmäintegraatiot PDM-järjestelmään, verkkokauppa-alustaan ja varaston automaatiojärjestelmään.

”IFS Cloudin ja sen uusien toimintojen käyttöönotto tukee digitalisaatiostrategiaamme. IFS Cloudin erilaisiin päätelaitteisiin skaalautuva web-käyttöliittymä mahdollistaa järjestelmämme monipuolisemman ja ketterämmän käytön, mikä tehostaa erityisesti tuotannon ja varaston prosessejamme. Olemme erittäin tyytyväisiä Aveson IFS-osaamiseen ja heidän kokemuksensa toteuttaa ERP-projekteja.” 

– Juuso Halonen, CIO, Elecster Oyj

”Alusta asti oli tärkeää, että saamme läpivietyä projektin suunnitellusti ja toimitettua IFS Cloud -järjestelmän hyödyt Elecsterin käyttöön. Oli hienoa päästä toimimaan Elecsterin kaltaisen yrityksen ja sen ammattimaisen projektiorganisaation kanssa.” 

– Toni Matikka, Senior Consultant, Project Manager, Aveso Oy

Elecster Oyj on vuonna 1966 perustettu maailman johtava iskukuumennetun eli UHT-maidon pussipakkauslinjojen toimittaja, jonka tuotannosta yli 95 % menee vientiin. Kokonaisten tuotanto- ja pakkauslinjojen lisäksi Elecster toimittaa myös pakkausmateriaalin valmiissa rullissa, asiakkaiden suunnittelemilla painatuksilla. Elecsterillä työskentelee yhteensä 273 henkilöä, joista 148 Suomen ulkopuolella.

Aveso Oy on suomalainen tiedonhallintaratkaisuihin erikoistunut IFS- ja Microsoft-partneriyritys. Aveso tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluita koko IFS ERP -järjestelmän elinkaaren ajan alustavasta analyysistä ja suunnittelusta kehitykseen, koulutukseen ja jatkuvaan tukeen ja ylläpitoon. Aveso on perustettu vuonna 2014 ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 29 työntekijää Turussa, Tampereella ja Helsingissä.