Asiakastarinat

Case Lapp Automaatio: IoTKey® -järjestelmä nojaa Microsoftin Azure IoT-teknologiaan

Lapp Automaation IoTKey® -järjestelmä nojaa Microsoftin Azure IoT-teknologiaan

Lapp Automaatio on lanseerannut uuden, kokonaisvaltaisen IoTKey®-järjestelmän koneiden ja prosessien valvontaan sekä ennakoivaan kunnonvalvontaan. IoTKey® koostuu langattomasta LoRa-lähettimestä, gateway-laitteesta ja Microsoft Azure -pilvipalvelussa toimivasta graafisesta käyttöliittymästä. Käyttöliittymän kautta voidaan monitoroinnin lisäksi konfiguroida laitteita, lähettää hälytysviestejä ja se voidaan tarvittaessa kytkeä myös ulkopuoliseen järjestelmään tai raportointiratkaisuun. Järjestelmä on parhaimmillaan käyttövalmis tunneissa. Pääsovellusalueita ovat valmistava teollisuus, prosessiteollisuus, tuotantokoneet, energiantuotanto ja -infrastruktuuri.

Ratkaisun tiedonhallinta nojaa kokonaan Microsoft Azure –teknologiaan ja tuotekehityspartnerina toimii Aveso Oy.

”Valitsimme Microsoftin Azure-teknologian, koska sen tiedonhallinta-, IoT- ja raportointiteknologiat ovat kaikki maailmanluokkaa ja yhdessä ne muodostavat ylivoimaisen paketin IoT-alustaksi. Lisäksi hinnoittelu on läpinäkyvää eikä järjestelmän skaalautuvuuskaan aiheuttanut kustannusongelmia. Aveso Oy:n valitsimme kumppaniksi, koska heidän osaamisensaa vakuutti ja heidän MS Azure IoT –kehityskonseptinsa auttoi meidät aloitusvaiheen yli nopeasti. Olemme itse voineet keskittyä lisäarvon tuottamiseen asiakkaalle.”

-Janne Talvitie, Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Lapp Automaatio Oy

Lapp Automaatio Oy on yksi Suomen johtavista koneenrakennuksen ja prosessiteollisuuden kumppaneista. Yhtiö tarjoaa laajan tuotevalikoiman lisäksi asiakaskohtaisia palveluratkaisuja. Lapp Automaation periaatteita ovat toimitusten nopeus ja laatu sekä kustannustehokkuus ja riskittömyys asiakkaalle.