Case Polarteknik & Pimatic: IFS-järjestelmäimplementointi kasvustrategian tueksi kansainväliseen toimintaympäristöön

Ovijärjestelmäratkaisuja maailman johtaville junavalmistajille toimittava Polarteknik Oy ja sovelletun pneumatiikan sekä matalapainehydrauliikan valmistaja Pimatic Oy ovat ottaneet käyttöön uuden IFS-toiminnanohjausjärjestelmän.

Projekti aloitettiin toukokuussa 2018 ja aikataulun mukaisesti onnistunut käyttöönotto tehtiin 1.1.2019. Projektin aikana Polarteknik Oy:stä irtautui osittaisjakautumisella Pimatic Oy, joka aloitti toimintansa 1.1.2019. Molemmat yritykset käyttävät nyt uutta IFS ERP-järjestelmää. Aveson vastuulla oli IFS-järjestelmäimplementoinnin lisäksi datamigraatiot vanhasta ERP-järjestelmästä, järjestelmäintegraatiot sekä uuden tietovaraston ja BI-ratkaisun toteutus.

”Projektin aikataulu oli erittäin haasteellinen ja oman lisämausteensa toi vielä Pimatic Oy:n liiketoiminnan jakautuminen omaan yhtiöön projektin aikana. Oma projektitiimimme yhdessä Aveson konsulttien kanssa onnistui kuitenkin hienosti, ja olemme tehneet hyvää tulosta heti käyttöönoton jälkeen. IFS-järjestelmä antaa meille erinomaisen tuen jatkaa kasvustrategiaamme kansainvälisessä toimintaympäristössä”

-Tomi Ojala, Toimitusjohtaja, Polarteknik Oy ja Pimatic Oy.

”Aveso on meille tärkeä ja ketterä kumppani, joka toimii ammattimaisesti ja erittäin laadukkaasti. Voimme luottaa täysin heidän toimituskykyynsä”

-Tomas Salonaho, Sales and Marketing Director, IFS Nordics.

Polarteknik ja Pimatic Oy kuuluvat Pohjoismaiseen Dacke Industri Ab konserniin, joka on erikoistunut hydrauliikan, pneumatiikan ja sähkömekaanisten laitteiden asiakaskohtaisiin komponentteihin ja järjestelmiin tavoitteenaan olla markkinajohtaja OEM-asiakkaille valituilla toimialoilla. Dacke Industrin liikevaihto on noin 330 MEUR ja työntekijöitä noin 1500.

IFS kehittää ja toimittaa liiketoimintajärjestelmiä maailmanlaajuisesti asiakasyrityksille, jotka toimivat valmistavassa teollisuudessa, toimitusketjun hallinnassa, ja tarjoavat kunnossapito- ja huoltopalveluita. IFS:n henkilöstö, toimialatuntemus sekä asiakassitoutuneisuus on tehnyt IFS:stä johtavan ja suositelluimman toimittajan omalla sektorillaan. IFS:n 3500 työntekijää ympäri maailmaa tukevat yli miljoonaa IFS-käyttäjää paikallisten toimistojen sekä kasvavan partneriverkoston kautta.