Case Pori Energia – Pori Energia päivittää IFS Cloud -järjestelmään virtaviivaistaakseen ERP-ratkaisuaan

Pitkän linjan energiatekijä, Pori Energia Oy, otti IFS Cloud ERP-järjestelmän käyttöönsä maaliskuussa 2023. Vastuullisena järjestelmätoimittajana projektissa toimi IFS-partneriyritys Aveso, joka onnistuneen käyttöönoton jälkeen jatkaa Pori Energian ylläpito- ja kehityskumppanina.

Käyttöönotettu IFS Cloud -järjestelmä kattaa Pori Energia konsernin taloushallinnon, projektinhallinnan, hankinnat, varastonhallinnan, myynnin sekä huolto- ja kunnossapitotoiminnot. Pori Energia konsernin IFS Cloud -järjestelmällä on yhteensä noin 200 käyttäjää.

Pori Energia päivitti IFS Cloud -järjestelmään virtaviivaistaakseen ERP-ratkaisuaan ja helpottaakseen järjestelmän päivittämistä. IFS Cloud -järjestelmän valmiit standardiratkaisut mahdollistivat laajojen ja monipuolisten toiminnallisuuksien sujuvan käyttöönoton. Aveso toteutti projektissa myös IFS Cloud -järjestelmän REST API -integraatiot, joiden avulla pystyttiin automatisoimaan esimerkiksi taloushallinnon prosesseja.

”IFS Cloud ERP-järjestelmä tehostaa ja selkeyttää merkittävästi prosessejamme. Uusien automaatioiden käyttöönotto, esimerkiksi laskujen käsittelyssä, on tehostanut prosessejamme ja vähentänyt manuaalista työtä sekä virheiden mahdollisuutta. IFS Cloud standardiratkaisut ja järjestelmän mahdollistama Evergreen-malli helpottaa pitämään järjestelmän ajantasaisena ja tietoturvallisena sekä välttämään raskaat kertapäivitykset tulevaisuudessa. Aveson konsultit toimivat ammattimaisesti ja mahdollistivat onnistuneen käyttöönoton tarjoamalla laadukasta IFS-osaamista.”

 Janica Sandberg, talouspäällikkö, Pori Energia Oy

”Pori Energian tiimiläisten aktiivinen ote IFS Cloud -päivitysprojektin aikana oli tärkeä tekijä onnistuneelle projektille. Yksi selkeä tavoite oli tehostaa ja automatisoida prosesseja ja purkaa edellisen IFS-version räätälöinnit. Asiakkaan projektitiimi oli avoin uusille ratkaisuille ja yhdessä sparraamiselle, jotta eri osa-alueissa päästiin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen heidän toimintaympäristölleen sopivalla tavalla. Iso kiitos tästä kuuluu Pori Energian vastuuhenkilöille. Meillä oli vahva yhteistyön henki läpi koko projektin, jonka pohjalta on hyvä jatkaa myös tulevia kehitystöitä!”

– Tuukka Kavisto, seniorikonsultti, Aveso Oy

Pori Energia Oy

Pori Energia Oy on satakuntalainen pitkänlinjan energiatekijä. Sen tarina alkoi 125 vuotta sitten, kun se rakensi katuvalaistuksen Poriin; heti Suomen toisena kaupunkina. Nykyään Pori Energia toimii energian eri muotojen parissa joko suoraan itse tai tytäryhtiöittensä kautta työllistäen viirun verran alle 200 alan ammattilaista.

Aveso Oy

Aveso Oy on suomalainen tiedonhallintaratkaisuihin erikoistunut IFS-, Boomi- ja Microsoft-partneriyritys. Aveso tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluita koko IFS ERP -järjestelmän elinkaaren ajan alustavasta analyysistä ja suunnittelusta kehitykseen, koulutukseen ja jatkuvaan tukeen ja ylläpitoon. Aveso on perustettu vuonna 2014 ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 29 työntekijää Turussa, Tampereella ja Helsingissä.