Case Tikkurila – Datan laadunhallintaa keskitetysti Aveso Data Studiolla  

Tikkurilan ja Aveson yhteistyö alkoi Aveso Data Studio Proof of Concept (PoC) -projektilla alkuvuonna 2021. Projekti toteutettiin onnistuneesti ja huhtikuussa 2021 Tikkurila otti käyttöön Aveso Data Studion datan laadun parannustyökaluksi. Aveso Data Studio -työkalulla monitoroidaan, korjataan ja kehitetään Tikkurilan datan laatua keskitetysti yhdestä järjestelmästä. Aveso Data Studion toiminnallisuuksien ja Aveson konsulttien tuottamien 300 datan laatusäännön avulla Tikkurila on luonut datan laadun seurannasta ja korjaamisesta helposti hallittavan ja läpinäkyvän prosessin.

Yhteistyö Aveson konsulttien kanssa on sujunut hyvin. Aveso Data Studio -työkalusta on ollut suuri apu monitoroitaessa järjestelmiemme datan laatua läpinäkyvästi. Aveson konsulttien tuottamat datan laatusäännöt ja niihin perustuvat Aveso Data Studion tuottamat löydökset ovat mahdollistaneet meille datan laadunhallinnan prosessin, jolla pystymme varmistamaan ajantasaisen, yhdenmukaisen ja virheettömän liiketoimintatiedon pääjärjestelmissämme.

– Kirsi Elo-holma, Data Manager, ICT Master Data, Tikkurila Oyj 

Laatusääntöjen tuottamien virhelistojen ja löydösten avulla seurataan Tikkurilan järjestelmien datan laatua tuote-, asiakas-, toimittaja- ja henkilöstötiedoissa. Aveson ja Tikkurilan yhteistyö jatkuu, kun seuraavaksi projektissa keskitytään tuotetietojen yhdenmukaistamiseen pääjärjestelmien välillä. 

Tikkurila on johtava pohjoismainen maalialan yritys. Vuonna 1862 perustettu yritys kehittää korkealuokkaisia tuotteita ja palveluita, jotka tarjoavat asiakkaille ajan ja sään kestävää laatua. Tikkurilalla on noin 2 400 työntekijää ja toimintaa 11 maassa. Tuotteita on saatavilla yli 40 maassa. Kesäkuusta 2021 lähtien Tikkurila on ollut osa PPG:tä.

Aveso Oy on suomalainen tiedonhallintaratkaisuihin erikoistunut Microsoft ja IFS partneriyritys. Aveson tiedonhallintaratkaisut koostuvat muun muassa master datan ja datanlaadunhallinnasta, MS Power BI ja Azure DW -ratkaisuista.

Tutustu lisää Tikkurilaan.