Esittelyssä Aveson datainsinööri Olli 

Nokialta lähtöisin oleva ja sittemmin Tampereen Pispalaan kotiutunut Olli on työskennellyt Avesolla jo vuoden päivät. Vapaa-ajalla painonnostoa, frisbeegolfia ja seinäkiipeilyä harrastava Olli työskentelee Aveson Tampereen konttorilla ja joustavasti etänä. Haastattelimme Ollin kuulumiset ja miten hän päätyi Avesolle sekä miten hän on viihtynyt.

Tampereen yliopiston sähkötekniikan diplomi-insinööri Ollilla on vahva sähkötekninen tausta opinnoistaan ja entisestä työkokemuksestaan, joista tie on vienyt sittemmin koneoppimisen pääopintojen kautta datainsinööriksi.

“Opiskelin sähköasentajaksi Nokian ammattikoulussa, jossa opintojen kautta tutustuin laitteiden asentamiseen ja automaatiosovellusten ohjelmointiin. Ammattikoulun jälkeen opiskelin sähkövoimatekniikan insinööriksi ja kiertelin Suomen paperitehtailla asentamassa ja käyttöönottamassa moottoreita pyörittäviä taajuusmuuttajia. Automaation kautta kiinnostuin yhä enemmän ohjelmoinnista, joten jatkoin opiskeluja Tampereen yliopistossa sähkötekniikan diplomi-insinööriksi, jossa pääaineena luin koneoppimista ja sivuaineena tiedolla johtamista. Koneoppimisopintojen kautta kiinnostuin datan käsittelystä ja siitä asti olen toiminut datainsinöörinä edellisellä työnantajallani sekä Avesolla.” 

Olli keräsi kokemusta datainsinöörin tehtävistä parin vuoden ajan entisellä työpaikallaan, kunnes oli aika siirtyä uusiin haasteisiin.

“Ystäväni suositteli hakemaan Avesolle, kun kuuli minun etsiväni paikkaa, jossa voin kehittyä datainsinöörin tehtävissä entisestään. Avesolla oli tarjota hyvä tukiverkko, joka mahdollistaa ammatillisen kehittymisen osaavien työkaverien rinnalla. Aveson asiakkaat ja asiakasyritysten toimialojen laajuus vakuuttivat minut siitä, että luvassa olisi monipuolisia projekteja, joissa pääsen oppimaan ja kehittymään erilaisissa tiedonhallinnan tekniikoissa ja ratkaisuissa.” 

Olli onkin ollut osana useampaa monipuolista projektia, joissa Ollin vastuulla on ollut erilaiset datamigraatio- ja tietovarasto- sekä raportointitehtävät.

“Toimin tyypillisissä datainsinööritehtävissä tietojärjestelmämigraatio- ja Power BI raportointiprojekteissa. Vastuullani on lähde- tai kohdejärjestelmistä riippumatta mahdollistaa järjestelmien välisten rajapintojen toiminnat sekä teen varsinaiset muokkaukset mitä siirron välissä tarvitaan. Tähän yleensä käytetään apuna välitietovarastoa tai tietovarastoa, joka erityisesti raportointiprojekteissa seuraa Datavault-tietomallia.” 

Omien sanojensa mukaan Olli on asettunut Avesolle erinomaisesti ja otettu vastaan hyvin Aveson työyhteisöön. Työt lähtivät käyntiin hyvin alusta asti ja jo alussa Olli pääsi mukaan ensimmäisiin projekteihin.

“Työt lähtivät jo alkuvaiheessa hyvin käyntiin ja pääsin heti projekteihin mukaan, mutta silti perehdytyksestäni pidettiin huolta ja alkuvaiheessa suoritukselle ei asetettu liikaa paineita. Minut otettiin hyvin vastaan Avesolla ja pääsinkin hyvin nopeasti osaksi työyhteisöä. Nyt jo tunnen saaneeni suuresti itsevarmuutta osaamiselleni, joka on reilu vuoden aikana moninkertaistunut.” 

Ollin mukaan tärkeässä osassa osaamisen kehittämistä ja työssä jaksamista ovat työkavereilta saatava tuki ja yhteishenki.

“Tärkeintä työyhteisössä ja työssä on työssä jaksamisesta huolehtiminen, jota edesauttaa hyvä yhteishenki, avunsaanti aina tarvittaessa ja että kaikkia kohdellaan reilusti ja tasapuolisesti, mitkä ovat Avesolla kunnossa. Aveson hyvän ilmapiirin myötä minusta tuntuu, että olen hyvin nopeasti saanut vastuuta ja olen alusta asti tullut kuulluksi, jonka myötä on uskaltanut kokeilla erilaisia kehitysideoita, joista lopulta osa on jopa vienyt prosessejamme eteenpäin, mikä on motivoinut kehittämään toimintaa entisestään. Mielestäni työympäristö, joka tukee työntekijöitä kehittämään yrityksen toimintaa, on onnistunut työympäristö.”