Esittelyssä Aveson ohjelmistosuunnittelija Fanni 

Pianon soittamista, urheilua, lukemista ja matkustelua harrastava Fanni aloitti Avesolla vuoden 2022 syksyllä junior ohjelmistosuunnittelijana. Haastattelimme Loimaalta kotoisin olevaa ja nykyisin Turussa asuvaa Fannia, miten hän päätyi Avesolle ja millaista on ollut työskennellä osana Aveson työyhteisöä. 

Vuonna 2020 Fanni aloitti tietotekniikan opinnot ensin Tampereen yliopistossa ja myöhemmin Turun yliopistossa sivuaineenaan tekoäly. 

“Hain opiskelemaan tietotekniikkaa, koska koulussa matematiikka oli lempiaineeni, joten halusin ammatin ongelmanratkaisun parissa. Sivuaineeksi valitsin tekoälyn, koska se on nouseva trendi ja voi näin ollen olla hyödyllinen tulevaisuudessa.” 

Aikaisemmalta uraltaan Fanni on kerryttänyt kokemusta vaihtelevista töistä muun muassa opettajan sijaisuuksista ja osastonsihteerin työstä. Oman alan töitä Fanni lähti etsimään Turusta opiskelemaltaan alalta ja työpaikaksi valikoitui Aveso. 

“Koulu oli sen verran pitkällä, että ajattelin olevan hyvä aika etsiä oman alan töitä. Kartoitin erilaisia IT-yrityksiä Turusta, joista Aveso vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Haastatteluista jäi erittäin positiivinen fiilis, joten valitsin omaksi onnekseni Aveson.” 

Fannin ohjelmistosuunnittelijan työkuvaan kuuluvat erilaiset Aveson omien työkalujen kehitystyöt. 

“Tällä hetkellä teen Avesolla ohjelmistosuunnittelijan töitä, jossa työnkuvaan on kuulunut Aveso Data Studion kehittäminen. Korjailen bugeja ja kehitän uusia toimintoja. Tähän mennessä tämä on ollut suosikkityöni.” 

Työt ovat Fannin sanojen mukaan lähteneet hyvin käyntiin, kun tuki on ollut hyvin läsnä ja saatavilla. 

“Alussa oli paljon uuden opettelemista ja totuttelemista, mutta työt alkoivat hyvin, kun sain apua ja tukea aina tarvittaessa. Tässä työyhteisössä muutenkin kaikki ovat hyvin rentoja ja auttavaisia, joka on helpottanut paljon sitä, että ei tarvitse jäädä yksin asioiden kanssa.” 

Fanni korostaakin työyhteisöllisyyden merkitystä työviihtyvyyteen. 

“Mielestäni työpaikalla on hyvä olla yhteisöllisyyttä, jossa ihmiset tulevat keskenään toimeen ja viihtyvät toistensa seurassa. Tämä mielestäni näkyy hyvin Avesolla, jossa ihmiset ovat hyvin kaverillisia ja kiinnostuneita tekemään yhdessä asioita myös työajan ulkopuolella.” 

IT on tunnetusti hyvin miesvoittoinen ala, jossa Suomessa tutkimuksien mukaan vain noin viides työntekijöistä on naisia (aalto.fi) Viimeisinä vuosina alalle on tullut lisääntyvissä määrin myös naisia. 

“Jo koulussa näki, että naisia on selkeästi vähemmän kuin miehiä IT:ssä. Hieman alkuun jännittikin, miten miesvoittoisella alalla otetaan naiset vastaan osaksi työyhteisöä, varsinkin kun aikaisemmat työpaikkani ovat olleet naisvoittoisilta aloilta. On ollut kuitenkin hienoa huomata, että Avesolla minut on otettu hienosti vastaan ja tuntuu, että kaikkia pidetään ja kohdellaan tasavertaisina.”