IFS ERP -versionvaihto ja IFS 9 tuen loppuminen

IFS Applications 9 -version tuki loppui maaliskuussa ja tiedossa on, että moni käyttää edelleen 9-versiota tai jopa vielä vanhempaa IFS-järjestelmän versiota. Miksi näin? ERP-implementoinnit ovat tietenkin yksilöitä ja syitä on monia, mutta yhteisiä nimittäjiäkin löytyy.

Ensimmäinen ja ehdottomasti suurin yksittäinen este ERP-järjestelmän päivittämiseen ovat standardijärjestelmään tehdyt asiakaskohtaiset räätälöinnit. Räätälöintien sovittaminen uusiin ohjelmistoversioihin vaatii aina enemmän työtä ja tarkempaa testaamista kuin standardijärjestelmän muutokset.

Toinen merkittävä syy versiopäivitykselle löytyy resursoinnista. Monien IT-organisaatioiden kiinteät kulut on kutistettu minimiin eikä versiopäivitysprojektien läpiviemiseen löydy osaavia resursseja. Konsultit tulevat ja menevät eikä heille tunnu kertyvän versiopäivityksessä vaadittavaa asiakasympäristön tuntemusta.

Kolmantena järjestelmää käyttävän liiketoimintaorganisaation ja IT-organisaation yhteistoiminta. IT-organisaatiosta ’työnnetty’ versiopäivitys onnistuu yhtä hyvin kuin samaan tapaan tehty implementointiprojekti. Samaan tapaan kuin implementointiprojekti, myös versiopäivitys vaatii muutosjohtamista ja onnistuneessa versiopäivityksessä liiketoiminta näkee tuloksena tuoreen järjestelmäversion, joka avulla liiketoimintaa voidaan kehittää esimerkiksi AI:n, IoT:n ja analytiikan keinoin.

Mitä Avesolla sitten on tarjottavaa tähän haasteeseen? Me voimme auttaa IFS-päivitysprojektissa:

  • Räätälöintien korvaaminen IFS Custom Objects -toiminnallisuuksien avulla
  • Versiopäivitysprojektien resursointi (IFS admin työt, prosessien kehittäminen, testaaminen)
  • Projektinhallinta ja muutoshallintaosaaminen
  • IFS-järjestelmän siirtäminen Aveson hallinnoimaan Azure-pilvipalveluympäristöön

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä sami.heino@aveso.fi tai soita 045 126 5624.

Tutustu myös Aveson IFS-ratkaisuihin.