Santeri vahvistaa Aveson IFS-konsultoinnin tiimiä ja kehittää tuki- ja ylläpitopalveluja 

Vuoden 2022 syksyllä Aveson IFS ERP -tiimi vahvistui, kun uusi IFS-konsultti Santeri liittyi Aveson joukkoon. Haastattelimme Heinolasta kotoisin olevaa ja vapaa-ajallaan paljon urheilua, kuten jääkiekkoa, salibandyä ja crossfittiä, harrastavaa Santeria. Kysyimme Santerilta hänen matkastaan Avesolle IFS ERP –konsultin tehtäviin sekä miten työt ovat lähteneet käyntiin Avesolla.

Vaasassa tuotantotalouden kauppatieteiden maisteriksi (KTM) opiskellut Santeri on aiemmin työskennellyt projektipäällikkönä automaatio- ja sähkövoimatekniikan toimialoilla toimivassa yrityksessä, jossa hän on vastannut tehtaan kehitysprojektien onnistumisesta. Opinnot ovat antaneet hyvän pohjan projekti- ja kehitystyöskentelyyn.

“Koulussa opiskelin tuotantotaloutta ja tein opinnäytetyöni entiselle työnantajalleni sarjatuotantolinjan kehityksestä. Ennen Avesolle siirtymistä työskentelin energia-alan yhtiössä projektipäällikkönä. Työssä vastasin ja olin mukana useammassa tehtaan kehitysprojektissa, joissa työskentelin niin sanotussa multiprojektiympäristössä usein lähellä asiakasrajapintaa. Projekteissa työskentelin hyvin monimuotoisissa tiimeissä, joissa oli paljon kansainvälisiä asiakkaita ja erilaisia kulttuureja, mikä on kasvattanut tekemään projektityötä erilaisissa ympäristöissä.” 

Santeri kertoo päätyneensä Avesolle, kun Turkuun muuton yhteydessä hän etsi uusia haasteita ja uutta työpaikkaa Turusta. Santeri siirtyi Avesolle IFS-konsultiksi, jossa työ sisältää IFS ERP -konsultointia sekä sisäisten prosessien ja ylläpitojärjestelmän kehitystä ja hallinnointia.

“Aveso houkutti kasvuyrityksenä, jossa oli tarjolla vastuuta ja itsensä kehittämismahdollisuuksia. Itseäni on aina työuralla kiinnostaneet erilaiset kehitystyöt ja koin, että IFS-konsultointi yhdistettynä tuki- ja ylläpitopalveluiden kehitykseen olivat mielenkiintoisia ja haastavia työnkuvia.”

Santeri kertoo, että työt Avesolla ovat lähteneet hyvin käyntiin. Hän on saanut paljon oppimismahdollisuuksia ja on viihtynyt erittäin hyvin uudessa työpaikassaan, vaikka alkuun opettelua ja uuden oppimista oli paljon.

“Alkuun oli todella paljon opettelemista IFS-järjestelmistä ja -konsultoinnista. Tässä työssä joka päivä oppii jotain uutta, joka kuitenkin haastaa kehittämään itseään jatkuvasti ja pitää mielen virkeänä, kun päivät ovat erilaisia. Olen ollut erittäin tyytyväinen IFS-konsulttina aloittamisesta Avesolla.”

Santeri on ollut puheidensa mukaan erittäin tyytyväinen Aveson työyhteisöön ja kulttuuriin.

”Avesolla työyhteisö on monipuolinen ja paljon erilaisia persoonia, mutta kuitenkin erittäin hyvin keskenään toimeentulevia henkilöitä ja ihmiset selkeästi arvostavat toisiaan. Ilmapiiri työyhteisössä on mielestäni loistava ja työpaikalle tultaessa huokuu lähes poikkeuksetta rentous ja positiivisuus.”