Vesa tiivistää Aveson ja kumppaneiden yhteistyötä digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä 

Turkulaisen Vesan työura on kulkenut monipuolisten työtehtävien kautta Aveson myyntijohtajaksi.  Haastattelimme Avesolla syksyllä 2022 aloittanutta Vesaa hänen työurastaan ja hieman myös vapaa-ajan asioista. Turussa asuvan Vesan vapaa-aika kuluu enimmäkseen ulkoilmassa läheisten seurassa erilaisissa aktiviteeteissä. Kilpapurjehdusta ja surffaamista harrastava Vesa kertoo viihtyvänsä parhaiten luonnossa.

”Luonnossa liikkuminen on aina ollut lähellä sydäntä. Perheen ja kavereiden kanssa tulee viikonloppuisin paljon saaristossa veneiltyä, joka on myös hyvin yhteisöllistä harrastustoimintaa. Talvisin retkeillään ja harrastetaan erilaisia lumilajeja, kuten laskettelua ja vapaalaskua.” 

Tampereella konetekniikan diplomi-insinööriksi opiskelleelle Vesalle on kertynyt työuralta laaja kokemus erityisesti valmistavan teollisuuden prosesseista ja tietojärjestelmistä.

”Tampereen TTY:llä suoritettujen konetekniikan opintojen jälkeen työskentelin 15 vuotta valmistavassa teollisuudessa monissa eri tehtävissä, mm.  kehitystoimen, hankinnan, tuotannon ja yksikönpäällikön tehtävissä.” 

Pitkä ura valmistavan teollisuuden toimialalla on antanut Vesalle vahvan pohjan ymmärtää teollisuuden yritysten erilaisia digitaalisia tarpeita ja näkemyksen, mitä hyötyjä tietojärjestelmäprojekteilla voidaan saavuttaa. 

”2010-luvulla digitalisaatio tuli enenevässä määrin mukaan valmistavaan teollisuuteen ja kiinnostuin erityisesti tietotekniikan hyödyntämismahdollisuuksista osana liiketoimintaa ja sen prosesseja. Ajan myötä siirryin operatiivisista tehtävistä ratkomaan yritysten digitaalisia kehitys- ja tietojärjestelmätarpeita. Viimeiset vuodet olenkin toiminut asiakkuudenhallinnan ja asiantuntijamyynnin tehtävissä, joissa olen päässyt ratkaisemaan ja kehittämään asiakasyritysten digitaalisia haasteita ja tarpeita yhdessä asiakkaiden kanssa.” 

“Tulemme Avesolla jatkamaan asiakkaidemme vaatimusten täyttämistä ja haasteiden ratkomista. Se edellyttää asiakkaiden kuuntelemista ja auttamista, ja johtaa parhaimmillaan pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Roolini Avesolla on toimia ikään kuin asiakkaan äänenä eli luoda kestäviä kumppanuussuhteita ja tiivistää yhteistyötä, jossa toimin kumppaneidemme tukena oikeiden ratkaisujen löytämisessä.” 

Avesoon Vesa tutustui ensimmäistä kertaa, kun hän oli vetämässä tehdasta, jossa oli tulossa digitalisaatiohanke. Tämän hankkeen toteutuksen kumppaniksi valikoitui Aveso. Aveson henkilöt, kulttuuri, asiakkaat ja ratkaisut olivat Vesan syy siirtyä Avesolle. Lisäksi Avesossa houkutteli monipuolinen työ, jossa on mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

“Mielestäni Aveso tekee mielenkiintoisia asioita mielenkiintoisille asiakkaille. Myös Aveson kasvuvaihe on tilassa, jossa sisäisiä toimintatapoja kehitetään ja rakennetaan, kun henkilöstö ja asiakasmäärät kasvavat. Tämä tekee myös omasta työstäni mielenkiintoista, kun on mahdollisuus kehittää sisäisiä prosesseja eli miten esimerkiksi projektit resursoidaan ja asiakkuudet hoidetaan.”

Vesan työt Avesolla lähtivät vauhdikkaasti käytiin, kun hän pääsi heti mukaan useampaan projektiin. Vesan omien sanojensa mukaan, Aveson työyhteisö ja kulttuuri ovat tehneet työstä miellyttävää.

“Olen viihtynyt Avesolla. On ollut mukava päästä heti tekemisen makuun ja projekteihin mukaan. Yksi todella kiva asia on ollut, että työyhteisö on erittäin mukava ja olen tuntenut alusta asti itseni tervetulleeksi. Mielestäni kulttuuri on hyvin itseohjautuva ja tavoitteellinen, mutta on ollut hienoa huomata, että työt voi kuitenkin hoitaa rennolla ilmapiirillä ilman turhia jännitteitä. Ilmapiiristä välittyy selkeästi hyvin rento tunnelma, mutta samanaikaisesti huomaa, että kaikilta löytyy ylpeys hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin.”