Blogi

IFS ERP-ratkaisu pilvestä – Aveso Managed Azure Cloud for IFS

29.5.2020 // Jukka Hietikko

Miltä maistuisi globaalin liiketoiminnan vaatimukset täyttävä ERP-ratkaisu siten, että sinä ja organisaatiosi voitte keskittyä olennaiseen (tässä tapauksessa tarkoitan yrityksesi liiketoimintaa ja sen kehittämistä)? Jos vastaat kyllä ja edellisen lisäksi yrityksesi käytössä on IFS Applications ERP-järjestelmä, niin tämä blogi kannattaa lukea tarkasti loppuun.

IFS-lisenssin mukana myytävää Oracle ASFU (Application Specific Full Use) -lisenssiä on mahdollista käyttää myös virtualisoidussa ympäristössä eli esimerkiksi myös Microsoft Azure -ympäristössä. Meillä Avesolla on mukavasti osaamista sekä Microsoft Azuresta että IFS ERP -järjestelmästä, joten palvelutarjoomasta löytyy tätä nykyä myös pilvipalvelu- ja alustaratkaisu IFS-järjestelmälle.

Standardipalvelu sisältää tuotanto- ja testiympäristöt IFS Applications -järjestelmälle. Ympäristöt luodaan dedikoituun virtuaaliverkkoon, joka liitetään Asiakkaan sisäverkkoon site-to-site VPN-tunneloinnin avulla. Tämä tarkoittaa, että ympäristöt toimivat samaan tapaan kuin ne olisivat asiakkaan omia palvelimia asiakkaan omassa palvelinkeskuksessa. IFS-järjestelmän kirjautuminen tapahtuu samaan tapaan kuin on-premise installaatiossa ja IFS-järjestelmän käyttämät tulostusagentit voidaan asentaa asiakkaan sisäverkkoon tausta- ja automaattitulostuksen tukemiseksi.

Muistutuksena pilvipalveluratkaisun kiistämättömät edut:

  1. Skaalautuvuus. Koskee samalla kertaa resursseja ja kustannuksia. Esimerkiksi uusien testiympäristöjen lisääminen ja poistaminen tarpeen mukaan.
  2. Tietoturva. Microsoftin palvelinkeskusten tietoturva on omaa luokkaansa moneen pienempään toimijaan verrattuna. Lisäksi esimerkiksi varmuuskopioiden hajauttaminen on helppoa.
  3. Asiantuntijaresurssit. Viisas ulkoistaa harvoin tarvittavat asiantuntijaresurssit ja keskittää voimansa ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä jukka.hietikko@aveso.fi tai soita 040 825 2944.