Blogi

Master datan hallinta ERP-järjestelmähankkeessa – miksi se on niin tärkeää?

17.9.2020 // Sami Heino

Epäonnistuneen tai viivästyneen ERP-hankkeen jälkiselvittelyissä listalle päätyy edelleen valitettavan usein puutteet datamigraatioissa. Näin voi käydä jopa tilanteessa, missä kukaan ei tiennyt datan laadun olevan huonolla tolalla. Virheet eivät vain yksinkertaisesti näkyneet, kun asioita tehtiin manuaalisesti vanhoissa järjestelmissä. Digitalisaation edetessä datan laatu sitten jossain kohtaa lyö käsille.

Data laatu voi olla puutteellista monella tapaa jo lähdejärjestelmissä – käyttäjien virhenäppäilyt, järjestelmäkontrollien puutteet tai niiden tahallinen ohittaminen, duplikaatit jne. Lisäksi vuosien kuluessa tehdyt käyttötapamuutokset muuttavat datarakenteita (esim. luokitustietoja). Lista jatkuu implementointiprojektin aikaisessa datan laadunhallinnassa. Edelleen käsittämättömän isoja hankkeita altistetaan isoille riskitasoille, kun datamigraatiota tehdään kymmenillä excel-virityksillä. Pitkissä hankkeissa muutaman kuukauden jälkeen voi sitten laittaa kädet ristiin, että kukaan näiden excel-hirviöiden ’asiantuntijoista’ ei sairastu tai vaihda työpaikkaa projektin aikana.

Mitä voisi tehdä paremmin? Aveso Data Platform mahdollistaa projektinaikaisen tiedonhallinnan tavalla, joka on suoraan siirrettävissä projektin jälkeen operatiiviseksi toiminnaksi. Aveson datatuotteiden avulla nostat ERP-projektin tiedonhallinnan uudelle tasolle. Muutamia toiminnallisuuksia:

  • Master-tietomallien ylläpito
  • Master-tietojen ylläpito ja muutoshallinta projektin aikana
  • Virheellisen tiedon käsittely
  • Datan latausprosessit ja hallinta (ml. automatisointi)
  • Datan konversioprosessit ja hallinta (ml. automatisointi)
  • Datan laadunhallinta (lähdejärjestelmät, konversiot, kohdejärjestelmämateriaalit), automatisoitu ja ajantasainen seuranta

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä sami.heino@aveso.fi tai soita 0451265624.